D'una Selfie a un tema

D'una Selfie a un tema pel TDR


La segona part del taller de dinamització del TDR del passat 6 de juny del 2017, es basava en una pluja d'idees i en treball col·laborartiu i cooperatiu. 

La dinàmica la vam iniciar d'una manera senzilla. Amb un SELFIE. Si, una selfie. Des d'una foto feta a l'aula, un terme, una idea, es van anar buscant quins podrien ser els temes del seu TDR.

En un inici van sortir ràpidament termes relacionats amb la fotografia com: l'òptica, la cònica, la llum, la ubicació de la foto, que van anar derivant cap a altres més propis del dispositiu amb el què havíem fet la foto: un telèfon mòbil i la seva evolució, la bateria, la xarxa Wifi, el sistema BlueThooth, les dades i internet, i d'allí cap a la seguretat de les fotos i com les hauríem de fer.

Però no es van acabar els temes. Selfie no és una paraula catalana, i si la canviem cap a autoretrat o autofoto? A la sala van sortir idees de treballs de com la tecnologia i la llengua s'ha anat adaptant als anglicismes fins a convertir-los en paraules que ja formen part dels nostres diccionaris.

Una SELFIE a nivell sociològic te un valor molt important. Sol, en grup, en equip, les compartim a les xarxes socials, per whatsapp, les introduïm en vídeos amb música, les editem, les imprimim. I arriba el moment en què es demana als assistents. "I si et fas una selfie?". Pocs diuen que no. La seva actitud canvia, les seves cares també. De nou fotos individuals i fotos en grup. I llavors surt un nou tema: "el postureig" a les fotos, com mostrem la vida a les xarxes socials, i si aquesta és realment la nostra vida.

Tots aquests temes de treball de recerca, tots ells surten de manera col·laborativa des d'un sol terme. Una selfie, un autoretrat, una autofoto... aquesta que veieu....No és la millor selfie del món, no està centrada, hi falta gent, però si una excusa ideal per apropar-los la recerca.


#tdr, #comtederius, #batxilletar, #treballderecerca, #tdrcomtederius #tdrpeçaapeçca, Comte de Rius


I d'on sorgeix el taller? Fes un clic AQUÍ i ho veuràs: TDR PLUJA DE BONES IDEES

#tdr, #comtederius, #batxilletar, #treballderecerca, #tdrcomtederius #tdrpeçaapeçca, Comte de Rius, una Selfie


#tdr, #comtederius, #batxilletar, #treballderecerca, #tdrcomtederius #tdrpeçaapeçca, Comte de Rius, una Selfie


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Reflexionar per reconduir

TDR ADJUNTANT LES PECES D'UN PUZLE